Fındıkkıran ve Dört Diyar

01:43

 

Genç Clara'nın istediği tek şey bir anahtardır. Bu eşi benzeri olmayan anahtar, vaftiz babası Drosselmeyer'ın ona geleneksel parti sırasında verdiği ve hayata zamansızca veda etmiş olan annesinin paha biçilemez altın tarağını bulunduran kutunun anahtarıdır. Ancak bu anahtar garip ve esrarengiz bir paralel dünyada kaybolmuştur. Clara bu paralel dünyada bir fare çetesiyle, Çiçekler Ülkesi, Tatlılar Ülkesi, Kar Taneleri Ülkesi olmak üzere 3 boyuta hükmeden hükümdarlarla ve yolculuğunda ona eşlik edecek olan Phillip isimli bir askerle tanışır. Clara ve Phillip, despot Zencefil Anne'nin yönetimindeki 4. boyutta da anahtarı aramak ve dengesi bozulmuş olan paralel evrene denge getirebilmek için cesur olmalıdır.
Yönetmen:Lasse Hallström (Can Dostum,Aşk Limanı,Dear John,),Joe Johnston (Kaptan Amerika (2011),Jumanji,Jurassic Park III,Star Wars (1977-1980))
Senaryo: Ashleigh Powell,E.T.A. Hoffman (tabii ki tüm Nutcracker uyarlamaları)
OYUNCULAR
Mackenzie Foy-Alacakaranlık (2012,2011),Yıldızlararası,Korku Seansı serisi,Küçük Prens (2015)
Keira Knightley-Aşk ve Gurur,Karayip Korsanları (2003,2006,2007,2011,2017)
Anna Karenina,Begin Again,Love Actually,Star Wars (1999),Enigma,Colette,Doktor Jivago,Greed
Helen Mirren-Hızlı ve Öfkeli 8-9,Hobbs ve Shaw,Monsters University,Mürekkep Yürek,Beyaz Geceler
Morgan Freeman-Esaretin Bedeli,Yedi,Kod Adı: Angel,Sihirbazlar Çetesi serisi,Kod Adı:Olympus,Lucy,Milyonluk Bebek,Kara Şövalye,Evan Almighty,Batman Başlıyor,Ted 2,Kara Şövalye Yükseliyor,Lego Filmi,Unleashed
Misty Copeland
Jayden Fowora Knight-Başlat Ready Player One
Matthew Macfadyen-Aşk ve Gurur,Anna Karenina,Elektrik Savaşları,Uğultulu Tepeler
Joe Johnston
Eugenio Derbez-Dora(2019),Shrek,Angry Birds 2

Bu filmi Disney'in adı da kurtaramamış maalesef.Görsel ve işitsel olarak doyurucu ancak izlemesi oldukça sıkıcı bir filmdi benim için.Kesinlikle akılda kalıcı değil.Plot twisti tahmin edilebilirdi.Kostümler,sahneler,müzikler ve danslar muhteşem olsa da zayıf bir uyarlamaydı Fındıkkıran ve Dört Diyar.Barbie versiyonu daha iyidir.Morgan Freeman bile aklımda kalmamış.Karakter posterlerinden görüp de hatırladım filmde bulunduğunu.Böyle bir kadro ve bütçe harcanmış gibi geldi bana çok üzgünüm.Belki noel teması sebebiyle Amerika'da sevilmiş olabilir.Ancak neredeyse bütçesi kadar hasılat almış.Yazıktır,günahtır.Boş bir vakitte izlenir ancak tavsiye edeceğim bir film değil.
 Fantasia'dan bir sahne gibi :)


"Mother Ginger started this war. I hope you’ll be the one to finish it."

Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com












You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe