Brave - Film

10:27

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir...
Yönetmen:Brenda Chapman (Güzel ve Çirkin,Notre Dame'ın Kamburu,Aslan Kral,UP ) ve Mark Andrews (The Incredibles,John CArter:İki Dünya Arasında)
Senaryo: Brenda Chapman
Seslendirenler:
Kelly Macdonald (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları,Black Mirror,Ralph ve İnternet,Lassie,Bir Otostopçnun Galaksi Rehberi)
Kevin McKidd (Grey's Anatomy,Percy Jackson ve Olimposlular:Şimşek Hırsızı)
Emma Thompson(Love Actually,Saving Mr. Banks,Güzel ve Çirkin 2017,Dolittle,Harry Potter ve Azkaban Tutsağı,Bridget Jones's Baby,Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı,Aşk ve Gurur,Harry Potter ve Ölüm Yadigarları,Muhteşem Yaratıklar,Ben Efsaneyim)
Billy Connolly(Talihsiz Serüvenler Dizisi 2004,Garfield 2,Hobbit serisi,Son Samuray,Pocahontas,Çılgın Dostlar,The X Files:I Want to Believe)
Julie Walters(Mamma Mia serisi,Harry Potter serisi,Mary Poppins 2018,Brooklyn)
Robbie Coltrane(Harry Potter serisi,Van Helsing,Ocean's Twelve)
Craig Ferguson(The Late Late Show,Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisi)


Brave uzun zamandır izlemeyi ertelediğim bir Disney filmiydi. Merida’nın saçlarını gerçekçi yapabilmek için kıvırcık saç üzerinde uzun bir süre çalıştıklarını duyup hayran kalmıştım. Cidden grafik açısından müthiş bir iş çıkarmışlar. Ne yazık ki Merida benim favori prensesim olmadı. Evlenmeyi istememesi,sert biri olması,silah kullanması vs. çok hoşuma gitti ve bu özellikleriyle normal “Disney prensesi “ stereotipinden ayrılması gerçekten çok güzeldi. Ancak o klasik masallarda aldığım duyguyu bu filmde alıp yeteri kadar büyülenmediğimi düşünüyorum. Yine de hikayesi çok güzel ve izlediğim süre boyunca hiç sıkılmayıp aksine keyif aldığımı söyleyebilirim.

"Write our own stories, follow our hearts and find love in our own time."
Görüşmek üzere!


If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe