Vahşi

13:25

 

Tür: Fantazi
Goodreads Puanı: 4.23 (156422 oy)
Yayınlanma Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 366
Orijinal Adı: Vicious
"Kabul et. Sen de farklı hissediyorsun. Ölüm bir parçamızı alıp götürüyor."

 “Schwab’ın karakterleri o kadar gerçekçi ki basit arketiplere indirgenmiyor. Abartıya veya uçarılığa kaçmaya meyilli bu nesil için nadir bulunan bir süperkahraman romanı ve klasik çizgi romanlar kadar efsanevi ve sürükleyici. Schwab’ın ihanet, kendinden nefret etme ve hayatta kalma öyküsü süperkahraman hayranları kadar Charles Xavier’ı duymamış okurlara da hitap edecek.” 

-Publishers Weekly -

 

“Çarpıcı, alaycı bir roman ve nefes nefese ilerleyen bir kurgu. Vahşi olduğu kesin. Ayrıca tehlikeli ve şaşırtıcı.” 

-SFX -

 

“Daha yayımlanmadan övgü almaya başlayan Vahşi’nin hakkında söylenenleri hak ettiği ortada: Süperkahraman mitosunun zekice keşfedilmesiyle ortaya çıkmış, sürükleyici bir intikam macerası.” 

-The Guardian -

 

“V. E. Schwab müthiş bir yetenek, alaycı bir zekâ ve gerçek bir kötü kahramanın çarpık hayal gücüyle yazıyor.” 

-Greg Cox, The New York Times çoksatan yazarı -

 

“Eğlenceli, sınırları zorlayan bir intikam öyküsü… Victor ile Eli kaçınılmaz sona yaklaşırken gerilim durmaksızın artıyor.” 

-Dan Wells -

 

“Karanlık, karmaşık ve cesur. Zaman akışını bozarak ahlak, yaşam ve ölüm konularını öyle bir irdeliyor ki nefesinizi tutarak okuyorsunuz. Bayıldım.” 

-Daniel H. Wilson, The New York Times çoksatan yazarı -

 

“Schwab tüm süperkahraman/süperkötü klasiklerini kendi bünyesinde bir araya getirmiş. Elimden bırakamadım.” 

-F. Paul Wilson, The New York Times çoksatan yazarı -

 

Victor ve Eli üniversitede oda arkadaşıdır. Ukala ve yalnız bu iki genç aynı zamanda hırslı ve zekidirler. Son senelerinde adrenalin, ölüme yakın deneyimler ve doğaüstü olaylarla ilgili ortak araştırma yaparken ilginç bir ihtimalle karşılaşırlar: Doğru koşullar sağlandığı takdirde sıradışı yetenekler kazanabilmek mümkündür. Fakat deney aşamasına geçtiklerinde işler felaketle sonuçlanır. 

On yıl sonra Victor eski dostu, yeni düşmanını yakalayabilmek için hapishaneden kaçar. Yanında da mesafeli tavırlarıyla akıl almaz yeteneğini herkesten gizleyen genç bir kız vardır. Eli süpergüce sahip bulabildiği herkesi yok etmeyi kendine görev edinir… yardımcılığını üstlenen ve ona her istediğini yaptıran gizemli kadın dışında herkesi. Sahip oldukları korkunç güç, ihanet ve kayıplarla dolu geçmişten beslenerek iki başdüşmanı intikam almaya yönlendirmiştir… Peki sonunda kim hayatta kalacak? 

 

Vahşi, sadakatin doğası ile günahlardan arınabilmenin mümkün olup olmadığına dair sürükleyici bir inceleme olmasının yanında insan ruhunun en derin, en karanlık yanlarını da keşfe çıkıyor... 

 

“Müthiş bir olay örgüsüne sahip, inanılmaz bir yetenekle kaleme alınmış.” 

-The Independent -

 

V. E. SCHWAB, The Near Witch ve Arşiv’in yazarıdır. İngiliz anne ile Beverly Hills’lı baba ve Güneyli yetiştirilme tarzının mahsulü olan Schwab çaya ve BBC dizilerine düşkün olmasının yanında klasik bir seyahat etme hastalığından mustariptir. Vahşi ilk yetişkin romanıdır. 

 

"Hayatın gidişatını belirleyen anlar hep açık görünmez. UÇURUM diye bağırmazlar, on düşüşün dokuzunda tutunabileceğiniz bir halat olmayacaktır ya da geçeceğiniz bir bitiş çizgisi, yardımınıza koşacak bir akraba veya fiyakalı bir mektubun getirdiği iyi haberler de. Hayat incelikli planlar yapmaz."
*
“Yalan söylememenin insanı özgür kıldığını düşünmeye başlayacaktı neredeyse.”
*
"Hayat incelikli planlar yapmaz."

Uzun zamandır aradığım fantastik buymuş meğer. Daha önce de Schwab okuma girişimlerim olmuştu ancak PDF oldukları için başarılı olamadım.Yazarın zamanları karıştırması ve ne olduğunu bile bilmediğimiz bir şeye geri sayım yapması harikaydı. Sydney'in bazı özelliklerini eleştirecektim burada ama sonunda öyle bir yerine oturdu ki diyecek bir şeyim kalmadı.Mükemmel,tavsiye ederim.
"Hissizlik cennetten kopup gelen bir ödüldü sanki."
"Yüksek sesli müzikten en az sarhoş kalabalıklardan nefret ettiği kadar nefret ederdi."
"İnsanların çoğu canavardan farksızdı ve canavarların çoğu da insan gibi görünme konusunda başarılıydı."

Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com






You Might Also Like

3 comments

  1. İlk defa duydum bu seriyi. Fantastik edebiyat severim. Aklımda olsun, indirimde yakalarsam alayım. Öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı ilk kez burada görüyorum.Çok güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe