İçimdeki Müzik - Kitap

01:46

Tür: Genç-Yetişkin
Goodreads Puanı: 4.37 (10155 oy)
Orijinal Adı: Out Of My Mind
Yayınevi: Genç Timaş
Çeviri: Zeynep Kürük
Basım Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 264


Şimdiye kadar tek kelime konuşmadım. Neredeyse on bir yaşındayım.

İngiltere'nin saygın edebiyat ödüllerinden Coratta Scott King ödüllü yazar Sharon M. Draper'dan hüzün ve umut dolu soluksuz okunacak bir roman. Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınmış. 11 yaşındaki Melody'nin hastalığının adı Spastik ikili kuadripleji yani beyin felci. Yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkum. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor. İncelikli, naif, akıcı, komik ve ilham verici bir eser. Sesini asla unutamayacağınız bu cesur kızla tanışmaya hazır mısınız? 

"...bazen kimsenin bilmediği sadece senin bildiğin bir şeyin olması güzeldir."

"Sessizlikleri söylemediklerini anlatıyordu."


"Sabah kristal gibi başlamış ama gün kırılmış cam parçalarına dönmüştü."


" ... Konuşmasını bitirmemişti . Sinirle broşürü çöp kovasına fırlatıp , " biliyor musunuz , " dedi . " Bence çok soguk ve duygusuzsunuz . Umarım hiçbir zaman engelli bir çocuğunuz olmaz . Muhtemelen onu çöpünüzle birlikte kapı önüne koyarsınız ! "

Karakterler  gerçek olamayacak kadar güzeller.Okurken binbir türlü duyguyu yaşıyorsunuz.Sayfaları çevirirken biraz dikkat ederseniz yüz ifadelerinizin nasıl değiştiğini fark edeceksiniz.Baş karakterimiz Melody gerçekten saf,zeki ve tatlı bir kız.

Bir zamanlar sinesteziye takmıştım.Bunu bu kitapta da bulmak beni mutlu etti.
Sıcak,biraz da buruk bir hikayeydi İçimdeki Müzik.Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
En fazla iki günde bitirebileceğiniz kadar akıcı ve özgün bir konuya sahip.Bu arada kitabın kapağı harika.Umarım ona vurulup alanlar da vardır.





" Ve dahası " diye devam etti , " Bence yanılıyorsunuz ! Duvarınızdaki gösterişli diplomalarınıza rağmen Melody , sizinkinden daha ileri bir zekaya sahip ! "

Görüşmek üzere!

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe