Ender'in Oyunu - Kitap

05:19

Tür: Bilim Kurgu
Goodreads Puanı: 4.30 (888455 oy)
Orijinal Adı: Ender's Game
Yayınevi: ALTIKIRKBEŞ
Çeviri: Kaan Çaydamlı,Gonca Gülbey 
Basım Yılı: 2004
Sayfa Sayısı: 296


Altıkırkbeş bu sefer bilimkurgu dünyasının en önemli iki ödülünü aynı anda alan, bilim kurgu, fantazi ve edebiyatın doruklarına uzanan, oyun ve ölüm arasında örülmüş bir seriyle tanışmanızı öneriyor.

On bir yaşındaki bir çocuk, 'Kimse kendi hayatını kontrol edemez; elinden gelenin en iyisi sana iyi insanlar, sevdiğin insanlar tarafından verilen rolleri yerine getirmeyi sevmek,' diyebiliyorsa, onun Dünyayı kurtarması şaşırtıcı olmasa gerek. 

Elinizdeki bu kitap bilimkurgu tarihinin en önemli metinlerinden biri olarak kabul edilen Ender Serisi'nin ilk kitabıdır. Bilimkurgu edebiyatının en önemli iki ödülünü, Hugo ve Nebula ödüllerini aynı anda almış ve yayınlandığı günden bu yana çok satanlar listesindeki yerini koruyarak Tüm Zamanların Best Seller'i olarak nitelenmiştir. 

Altıkırkbeş Yayın sizi on bir yaşındaki bir çocuğun oyunla ölüm arasında gidip gelen hüzün dolu, sürükleyici ve kırılgan hikâyesine davet ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)
*
"Dürüstlük, mükkemmel bir özellik."
Bazen yalanlar çok daha güvenilirdi.
Herkes Hitlerin ordusu yüzünden güce sahip olduğunu düşünür, çünkü öldürmeye çok heveslilerdi ve bu kısmen doğru, çünkü gerçek dünyada, güç her zaman ölüm tehdidi ve şerefsizlik üzerine kurulmuştur. Ama çoğunlukla, gücü, kelimelerle elde etti, doğru zamanda doğru kelimelerle.
İnsanoğlu göllerin etrafında uzanmak için evrilmedi.Öldürme öğrendiğimiz ilk şey ve yaptığımız iyi bir şeydi,yoksa yok olurduk ve kaplanlar dünyaya sahip olurdu.
*
Kitapta hoşuma gitmeyen tek bölümle başlamak istiyorum.O da anlatılmak istenenin genellikle diyaloglarla anlatılmasıydı.Herkes sürekli bir karşılıklı konuşma içerisindeydi.Bazı bölümlerde bu yüzden sıkıldım.
Bilim-kurgunun babası olarak biliniyor.Bence çok da muhteşem değildi.Sadece türünün ilk örneklerinden, belki de ilk örneğiydi.Hakkını yemeyeceğim.1985 yılında yazılmış ve gelecekten bahseden bir kitap olduğunu düşünürsek,tasvirler hayran olunası.Bugün bile sahip olmadığımız bir teknolojiiyi ta o yıllarda düşünmüş,anlatmış.
Benim için en önemli kısmıysa klişeden uzak ve ilgi çekici olması.Finalini de çok güzel yaptı.Seriye devam etmeyi düşünüyorum.
*
Tüm dünyada Ender ismi, Çocuk Tanrı, elinde ölüm ve yaşamı tutan mucize işçi. Her dar kafalı zorba hükümdar bozuntusu, onu bir ordunun başına getirip, dünyanın bir araya gelişini ya da korkuyla sinişini seyretmek için çocuğa sahip olmayı isteyecektir.
Belki deliliği bilmenin anlamı, ona kapılmaman gerektiğidir.

Görüşmek üzere!







You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe