Sürüngen Odası

07:01

 


Tür: 10+ fantastik
Goodreads Puanı: 3.99 (203901 oy)
Yayınlanma Yılı: 1999
Sayfa Sayısı: 192
Orijinal Adı: The Reptile Room
"Sorular meraklı bir kafanın işaretidir."
"Sevgili Okur, Bu kitabı basit ve neşeli bir masal okuma umuduyla eline almışsan, tamamen yanlış bir kitap seçtiğini üzülerek söylemek zorundayım. Öykü ilk başta neşeli gibi gelebilir. Baudelaire kardeşlerin bazı ilginç sürüngenlerle ve havai bir amcayla geçirdikleri ilk günlere sakın aldanma. Bu şanssız çocuklar hakkında biraz bilgin varsa, en hoş olayların bile sonunda aynı mutsuzluk yoluna vardığını çoktan biliyor olmalısın. Nitekim şu anda elinde tuttuğun kitabın sayfalarında, üç afacan kardeş bir araba kazasıyla, çok berbat bir kokuyla, öldürücü bir yılanla, uzun bir bıçakla, büyük bir pirinç okuma lambasıyla ve bir daha hiç görmemeyi umdukları bir kişinin yeniden ortaya çıkışıyla karşılaşıyorlar. Ben bu trajik olayları yazıya dökmek zorundayım. Ama sen bu kitabı aldığın yere koymak ve daha hafif bir şey aramak konusunda özgürsün." -Lemony Snicket-
"
Bir insana güvenip güvenmemeye karar vermek, bir ağaca tırmanıp çıkmamaya karar vermek gibidir, çünkü en yüksek daldan harika bir manzara görebilirsiniz ya da sadece özsuya bulaşabilirsiniz ve bu nedenle birçok insan zamanını yalnız geçirmeyi tercih eder..."
-
"Sen artık yaşamasan bile, sana olan aşkım kalbimde hep yaşayacak."
-
"Anne babamızı her zaman özleyeceğiz, sanırım. Ama bence sürekli mutsuzluk duymadan da onları özlememiz mümkün. Ne de olsa, bizi mutsuz görmek onların da hoşuna gitmezdi."
Çocukluğumda okuyabildiğim nadir kitaplardandır Talihsiz Serüvenler Dizisi. Devam etme kararını ise yeni yeni alıyorum. Çok üzücü olsa da okuması değişik bir zevk veriyor. Yazarın tarzı oldukça enteresan. Direkt okuyucuya sesleniyor. Karşılaştırmak gerekirse ilk kitaba göre daha heyecanlıydı. Ortam oldukça masalımsı, bu yüzden seriye mistik bir hava katıyor. Bu konuda, kalitede ve duyguda çerezlik bir kitap bulmak zor oluyor. Şimdiden serinin mutlu sonla bitmesini diliyorum. Ne kadar Kont Olaf'ı oynayan Neil Patrick Harris kafamı karıştırsa da....Gerçekten serileri bitirmeden hiçbir uyarlamayı izlemeye girişmemem gerekiyor. Neyse, sonuç olarak her yaşa tavsiye ederim. 
"Sevilen bir insanın ölümü garip bir şeydir. Bu dünyada kalma süremizin sınır olduğunu ve sonunda herkesin bir daha uyanmamak üzere bir tür çarşaf altında hayata veda edeceğini hepimiz biliriz. Bununla birlikte tanıdığımız birinin başına bu olayın gelmesi bizi her zaman şaşırtır. Karanlıkta merdiven çıkmaya ve tam yukarıya varmışken bir basamak daha olduğunu sanmaya benzer bu. Ayağınız bir anda boşluğa düşüverir ve çevrenizdeki şeylerin düzenini kafanızda yeniden ayarlamaya çalışırken, ödünüzü koparan yoğun şaşkınlığın yol açtığı bir sendeleme anı yaşarsınız."
"Ama hayatta çoğu kez ufak ayrıntılar sonuçta en önemli nokta haline gelir."
"Yalancı durumuna düşmek çok sinir bozucu bir şeydir, özellikle de sizin söylediğiniz şey aslında doğru olduğu ve sizi yalancı durumuna düşürüp kendisi doğruyu söylüyormuş gibi görünen kişi aslında yalan söylediği zaman."

Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com






You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe