Sihirbazlık Okulunda Bir Türk Film Yorumu

04:44

Blogumda ilk defa bir Türk filminin yorumu paylaşacağım şimdi.Ama üzülerek söylemek istiyorum ki her Türk filmini sinemada izleyişimde verdiğim paraya acıyorum.



İstanbul'un orta halli semtlerinden birinde yaşayan, lise öğrenimini zorlukla tamamlamış, ailenin tek çocuğu olan Mehmet zeki olmasına rağmen haylazlığı yüzünden hayatı boyunca başarılı olamamış bir gençtir. Üniversite sınavında da başarı sağlayamayacağını anlayınca ailesinın tepkisinden çekindiği için şimdiden uyduracağı yalanları düşünmeye başlamıştır. Sınav sonuçlarının acıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişir. Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığına dair yalan söyler ve büyülü bir maceraya atılır.





Bu film de onlardan biri oldu.Amacımız Yenilmezler'e gitmekti ama vizyondan kalktığını anlayınca buna girdik.Arkadaşım  beğendi ( bazı iğrenç şakaları anlamadı ben de anlatamadım haliyle)
Bazı espriler güzeldi ama benim için yeterli değildi.On tanesinden dokuzu bel altıydı ve gerçekten güldürmedi.Harry Potter parodisi yapmaya çalışmışlar.Yaratıcı da bir fikir aslında fakat Türk komedi sektörü bu iğrenç şakaların önüne gidemiyor mu? Bu konuda bir Tolga Çevik'i beğenmişimdir onun da filmleri de ahım şahım değil.Biraz ağır eleştirdin diyebilirsiniz.Bana hak vermeniz için fragmanı izlemeniz yeterli olur bence.Hele sonu çok saçmaydı hiç bir yere varmadı.Bence ikincisini çıkaracaklar.Yine de izlenecek.Bu da beni üzmüyor değil.






You Might Also Like

2 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe