Arka Kapak - Sayı 12

00:49

Arka Kapak dergisini ilk kez bu ay okudum ve yeni yazarlarla tanıştım..Jose Saramago da bunlardan biri, bir anda tüm kitaplarını okumak istedim...
2015 Mart'a kadar kitap okumayı çok sevmeme rağmen kitap fiyatlarından dolayı okumuyordum.Arkadaşlarımdan görürsem belki.Birçok kitapla böyle tanışmıştım.Sonra kendime bir kütüphane kartı çıkarttırdım ancak onu da kaybettim.Boşverdim.Bir buçuk senedir kitap okuyorum ve tanışmadığım yazarlar çok elbette.Dergi sayesinde hepsini birden listeme ekledim.

Beni geçer ve birazcık derginin içine girersek benim en sevdiğim yazı (yine kendimden bahsetmişim ama olsun) Üçyüzyetmişaltı Sayfada Devr-i Pixar oldu! "Aman Allah'ım ne kadar da edebiyata ilgisiz bir kız! " diyebilirsiniz ama öyle değil 😃 Sayfada yazanlar beni çok şaşırttı ve gerçekten merak uyandırdı. "Yaratıcılık A.Ş."ı okumamız gerekiyormuş cevapları için.Daha önce okuduğum bir tür de değil.

Dergide adı geçip de merak ettiğim kitaplardan biri de Sputnik Sevgilim.Hakkında ne düşünüyorsunuz, bir fikrinizi alabilir miyim?

Bu ay ülkemizin yaşadığı "darbe"lere de değinilmiş bir bakın derim. "Karanlıktakiler" başlığı altında Parasomnia hakkında da kültürlenmiş oldum 😃

Arka Blog ve Son Beş Yılın En İyi Bilim Kurguları yine benim sevdiğim bölümler oldu.İzlemek istediğim filmleri hep buraya toplamışlar.

Ancak bu ay da çok tartışılan bir konu hakkında ben de fikrimi söylemek istiyorum.Okuduğum kitapları başka insanların yorumlarından yola çıkarak okumuyorum veya bestseller olan kitabı sadece bestseller olduğu için okumuyorum.İstediğim için okuyorum ve bana keyif verdikleri için okumaya devam ediyorum.Daha iyileri olabilir "Ah bi de bunları görsen!" diyebilirsiniz.Görürüm.Görmeyi isterim.Amacım tabii ki de düşünceleri eleştirmek değil.Bu benim kendi fikrim.Neyi okuduğumuzdan daha çok okumayı seven bir topluma dönüşmeye bakmalıyız bence.Böylece gerisi gelir.

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.Gelecek aylarla birlikte derginin yine "ufkumu" açması dileğiyle...





You Might Also Like

2 comments

  1. Instada ki kitap hesaplarının bazıları da yapıyor, sürekli birilerini yok hafif kitap yok komik kitap siz okuduğunuzu mu sanıyorsunuz diye eleştiriyor. Bence de önemli olan okumak, zaten düzenli okuyanlar bir süre sonra ufkunu genişletiyor ve hafif kitaplar kesmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle.Bir okur olarak tabii ki kitapları değerlendiriyoruz ama bu kadarı bana fazla geliyor.

      Sil

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe