Monsters Inc.

02:07

 

'Sevimli Canavarlar', Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır. Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığrından çıkar. Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur?
'Toy Story', 'Up' ve 'Wall-E' gibi animasyon tarihinin en yaratıcı filmlerini üreten Pixar Stüdyoları bu filmlerden aşağı kalır yanı olmayan bir yapıta daha imza atıyor.

Yönetmen: Dan Scanlon (Soul,Monsters University,Cars)
Senaryo: Andrew Stanton (Wall-e,Toy Story serisi,Hogn Carter İki Dünya Arasında,Bir Böceğin Yaşamı,UP,İyi Bi Dinozor,Cars,The Incredibles,Brave), Dan Gerson (6 Süper Kahraman,Cesur Civciv)
John Goodman - Çakmaktaşlar,Şaşkın İmparator,Prenses ve Kurbağa,Arı Filmi
Hangover III,SArışın Bomba,Aman Tanrım 2,Jungle Book 2
Billy Crystal - When Harry Met Sally,Yürüyen Şato,Cars
Mary Gibbs -  Ters Yüz, Aslan Kral II,Mulan II
Steve Buscemi - Fargo,Otel Transilvanya serisi,Canavar Ev,Büyük Balık,Patron Bebek,Horace and Pete
Bob Peterson - Dug Days, UP, Kayıp Balık Dory, İyi Bir Dinozor, Kayıp Balık Nemo, Ratatuy, Toy Story 3, Cars serisi, Tokyo Mater, The Incredibles
Jennifer Tilly - Liar Liar,Chucky serisi
James Coburn
Frank Oz - Muppets, Knives Out, Susam Sokağı, Star Wars (1980,1983,2002,2005,2015,2017,2019), Zathura
John Ratzenberger - Toy Story serisi,Sevimli Canavarlar serisi,Cars serisi,Finding Nemo/Dory,Wall-e,The Incredibles serisi,Ratatouille,Bir Böceğin Yaşamı,Coco,İyi Bir Dinozor,Inside Out,Cesur,Superman,Dancing With The Stars,Up,Planes serisi


Küçükken izlediğimiz VCDlerin başında reklam olarak hep Monsters Inc. çıkardı. Ben çocuk aklımla Mike Wazowski'yi ürkütücü bulduğum için gidip de cdsini almazdım hahaha. Geç olmasın güç olmasın diyerekten 18 yaşımızı da geçmiş bir şekilde izledik. Her dakikası nostaljik hissettirdi ve bir noktada ağlattı maalesef ki. Hikaye anlatımı çok başarılı ve yaratıcı bir senaryoya sahip. Karakterleri ikonik ve "memeworthy" ki izledikten sonra bile internette sizi güldürmeye devam ediyorlar. Hala Wazowski'nin yüzünün gözükmediği fotoğraflara gülüyorum. Animasyon seven herkesin mutlaka izlemesi gereken filmlerden biri. Bu arada blogumda Monsters University'nin de yorumunu bulabilirsiniz.


"If you're gonna threaten me, do it properly."
Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com


You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe