Hercules

10:49


Herkül Disney'in 35. animasyon filmidir. Ron Clements ve John Musker tarafından yönetilmiştir. Film eski Yunan-Roma mitolojisi karakteri Zeus'un oğlu Herakles'in (Filmde Romalı adı olan Herkül ismiyle anılır) öyküsünü konu alır.

Yönetmen:Ron Clements (Moana,Prenses ve Kurbağa,Define Gezegeni,Alaaddin,Küçük Deniz Kızı,Kara Kazan ) ve John Musker(Moana,Prenses ve Kurbağa,Define Gezegeni,Alaaddin,Küçük Deniz Kızı,Kara Kazan )
Senaryo: Ron Clements,John Musker,Don McEnery(Bir Böceğin Yaşamı),Bob Shaw,Irene Mecchi(Brave,Notre Dame'ın Kamburu,Aslan Kral serisi,Fantasia 2000

Seslendirenler:
Tate Donovan-The O.C.
Danny DeVito-Matilda,Dumbo,Batman Returns,Loraks,Jumanji:Yeni Seviye,Guguk Kuşu,Space Jam,Pulp Fiction,The Simpsons,Aşk Çeşmesi
James Woods-Scary Movie 2
Rip Torn-Siyah Giyen Adamlar serisi,Arı Filmi,Marie Antoniette
Samantha Eggar
Paul Shaffer
Eric Metayer 

Yayınlandığı döneme damgasını vurmuş Hercules’I izlemesem olmazdı. Saf mitoloji,keyifli bir storyline ve muhteşem şarkılara sahiplik ediyor. Çok mitoloji seven bir insan değilim ama animasyonlarda hoşuma gidiyor. Hades karakterine bayıldım,tam klasik Disney kötüsü .Meg’I ise çok sevemedim. Yani ortalama seviyede. Kostümleri güzeldi ama. Çok fanı olmasam da sevdiğim ve tavsiye ettiğim bir film.


"Sometimes it is better to be alone. Nobody can hurt you."
Görüşmek üzere!


If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Referanslar:
Disney Türkiye Wiki Fandom
We Heart It
Beyazperde

You Might Also Like

1 comments

  1. nostaljik 2D animasyonları seviyorsanız çok beğenirsiniz :)

    YanıtlaSil

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe