Ratatouille

13:04


Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmaştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.
Walt Disney'den çıkan film, Kayıp Balık Nemo, Yukarı Bak, Oyuncak Hikayesi gibi animasyon türünün en yaratıcı örneklerinin üretildiği Pixar stüdyolarının ürünü. Yönetmenlik ve senaryo yazımını Brad Bird ve Jan Pinkava ikilisinin üstlendiği Ratatuy, gösterime girdiği yıl Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Animasyon Film' Oscar'ını kazanmıştı.
Yönetmen : Brad Bird(The Incredibles,Tomorrowland,Görevimiz Tehlike 4)
Senaryo: Brad Bird ve Jan Pinkava
SESLENDİRENLER
Lou Romano-Cars,The Incredibles
Peter O'Toole-Truva,Stardust,Supergirl (1984),Lassie
Janeane Garofalo-Küçük Cadı Kiki
Brad Garrett-Finding Nemo,Christopher Robin,Tangled,Casper,A Bug's Life,Seinfeld,Finding Dory,Winnie The Pooh and The Honey Tree,Tarzan II,Planes II,Müzdede Bir Gece 2-3,Monk,Garfield,Pocahontas 2 
Peter Sohn-İyi Bir Dinozor,Monsters University,The Incredibles,Tokyo Mater
Ian Holm-Yüzüklerin Efendisi serisi,Alien,Hobbit serisi
Brian Dennehy

Ben bu animasyonu çok sevsem ve IMDB puanına katılsam da diğer Pixar filmlerini düşündükçe o kadar da iyi bulmuyorum.O kadar da iyi bulmuyorumdan kasıt harikulade filmlerin içerisinde bulunan Ratatouille'un harikuladenin bir tık altında oluşu. Modellemeler vs. muhteşem ve gerçekçi,konu harika ve verilen mesaj çok etkileyici. Çok uç noktada olan iki şey. Fare ve mutfak birleştirilmiş ki burada verilmek istenen mesaj ne kadar imkansız görülürse görülsün hayallerinizin peşinden gitmeniz gerektiği. Bu yoldaki engeller fare Remy'mizi biraz zorluyor ama bakalım nasıl onların üstesinden geliyor? İçinizi ısıtan,sıkmayan,umutla dolduran ve her yaştan insanın keyifle izleyebileceği bir filmdir,tavsiye ederim.



Referanslar:
Onedio
Beyazperde
We Heart It:
@alittledumpling  
@BeautyfulandBrilliant  
@MarvelousGirl94  
@575757lucian  

"You must be imaginative,strong-hearted."

Görüşmek üzere!


If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe