Telepati - Kitap

05:07


Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 3.59 (2771 oy)
Orijinal Adı: Multiversum
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Çiğdem Casagrande
Basım Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 352

Ya bu hayat çok sayıda ihtimalden sadece biriyse?

Alex ve Jenny on altı yaşında iki gençtir. Alex Milano'da, Jenny ise Melbourne'da yaşamaktadır. Son dört yıl boyunca zaman zaman birbirlerini bilinçlerini kaybettikleri anlarda, hiçbir uyarı vermeden gerçekleşen telepatik iletişimleri sırasında görmüşlerdir.

Bu telepatik nöbetlerin birinde buluşmak üzere sözleşen iki genç, aynı gün aynı yerde durmasına rağmen birbirini göremez. Bu, şaşırtıcı bir keşif yapmalarını sağlar: Farklı boyutlarda yaşamaktadırlar. Jenny'nin evreninde Alex bambaşka biridir. Alex'in evreninde ise Jenny altı yaşında ölmüştür. Onlar birbirlerini bulmaya çalışırken Çoklu Evren patlayıp yok olmanın eşiğine gelmiştir ama Jenny ve Alex'in kesinlikle buluşması gerekmektedir çünkü Dünya'nın geleceği buna bağlıdır. Yaklaşmakta olan kaderi yalnızca aşkları değiştirebilecektir…

"Telepati birçok açıdan harika ve başarıyı Açlık Oyunları kadar hak ediyor. Sinematik içeriğe sahip bu eğlenceli kitabı bitirmek için kendinizle yarışacaksınız. Patrignani gençlik edebiyatına yeni bir soluk getirecek."
-Glenn Cooper-
(Tanıtım Bülteninden)



Evet, bacakların yok.
Bazı insanlarin bacakları var ama onların da hayatta gidecek yolları yok, bir bitki gibi hareketsizler...





Tumblr'da karşılaştığım muhteşem cilt.

Hayatlar birbiriyle kesişen, teğet geçen, birleşen ve sonra ileriye giden devasa bir arapsaçı gibiydi...



Son ; başlangıcın bir parçasıdır... 
*
''Ancak bazen tesadüfen yapılan bir espri bile sihirli bir şekilde yollarını kesiştirebilirdi. Yalnız başına gittikleri sönük yollar tek bir yolda birleşebilirdi...''

Telepati,olaylar karıştıkça sayfaları alkışladığım bir kitap oldu.Ciddi ciddi kitabı elimden bırakıp ''Of çok güzel!" derken  alkışlıyordum.Olayların yavaş ilerlemesi gibi bir şey yok ,akıp gidiyor.Çoklu even fikrine bayıldım.Zaten daha önce paralel evren hakkında da araştırmalar yapmıştım.Tam olarak aynı anlamda olmasa da bilimsel bir gerçeğin üzerine güzel bir kurgu oturtmuş Leonardo.Her satırını merakla okuyorsunuz.Değerlendirme yaparken giriş kitabı olduğunu da unutmamak lazım ne de olsa üç kitaplık bir seri bu.Tam anlayamayanlar arasında olabilirsiniz.İleride yazarın sorularımıza cevap vereceğini düşünüyorum.

Bilim kurgu seviyorsanız bu kitabı da okunacaklara eklemelisiniz.

Her insan bir yoldur.
*
Bedenimden uzakta, yalnızca zihnimle var oldum.
*
Hiçbir şey olduğu falan yok, bunların hepsi yalnızca benim kafamda.
*
Ama bazıları da anlamsız gibi görünmesine rağmen hiç de öyle değildir. Hiçbir şey anlamsız değildir.


Gerçekten böyleyim. 




You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe