Ölümsüz Juliet - Kitap

11:15



Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 3.56 (9.640 oy)
Orijinal Adı: Juliet Immortal
Yayınevi: DEX
Çeviri: Alkım Doğan Kılıç
Basım Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 264

JULIET CAPULET  intihar etmedi. En çok
güvendiği insan, kendi ölümsüzlüğünü garanti etmek için onu kurban veren, çiçeği burnunda eşi Romeo Montague tarafından öldürüldü.
Ancak Romeo, Juliet’e de ölümsüzlük bahşedileceğini hesap
edememişti, onun Aydınlıkların Elçileri için çalışacağını da.
Juliet, yedi yüz yıl boyunca romantik aşkı ve masumların hayatını
korumak için savaşırken, Romeo karanlık taraf için, insan yüreğini yok etmek için çalıştı. Ancak bugün her şey değişmek üzere.
Şimdi Juliet kendi yasak aşkını buldu ve Romeo, ah Romeo, onların mutluluğuna gölge düşürmek için elinden geleni ardına koymayacak. 
Edebiyat tarihinin gelmiş geçmiş en trajik aşkına yepyeni bir bakış açısı getiren Ölümsüz Juliet’in karanlık aşk hikayesinde sırlar açığa çıkıyor, hiç bilinmedik gerçekler ünlü âşıkları bambaşka yollara sürüklüyor.


Ama yanlış hayat asla doğru yaşanmaz.

Hiçbir şey korku kadar aşkın canına okuyamaz.

Hepsinden çok da içimden filizlenmeye devam eden, sonra tekrar tekrar yıkılacak olan umuttan nefret ediyorum. Umudun sadece aptallar için olduğunu bilecek kadar mutsuzluk yaşamamışım gibi.

Günah kadar siyah, bir gölge kadar kaçınılmaz.
*
Aslında  sevip sevmediğim konusunda kararsız kaldığım bir kitap.Konu da anlatım da muhteşem ancak sürükleyicilikte bir sorun vardı sanki.Olaylar başta yavaş ilerliyor sonra aniden mekan ve zaman değişiveriyor.Bu süreç sürekli tekrarlanıyor.Daha fazla olay , daha az düşünce olabilirdi.Sanırım o zaman daha çok severdim.Karakterlerle de bir bağ kuramadım pek.
Aşırı fantastik seven biri değilim ama bu kitapta yerinde olmuş.Bu açıdan baktığımda ise beğendim.Kitabı önerir miyim?Eh ,sonuçta basımı tükenmiş.Eğer sahafta vs. görürseniz alın bence.Yine de koşun bulun,pdf indirin falan filan demiyorum.

*
Aşk insanların cahil ve korku içinde olmalarını istemez. Aşk boyun eğmeyi her şeyin üstünde tutmaz. Aşk yargılamaz ve kimi hayatların -ya da aşkların- diğerlerinden daha değerli olduğu hükmünde bulunmaz. Aşk insanları kullanıp atmaz. Aşk kalır, seni daha güçlü yapar. Sevdiğin insan yanından ayrılsa bile.
*
Gerçek aşk bir dağın kayalık yüzeyine tırmanmaktır, zorlu bir iştir. Çoğu insan da bu zahmete girmek için ya fazlasıyla bencil ya da fazlasıyla korkaktır.




Seriye devam eder miyim bilmem...
Hoşçakalın!




You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe