Tersyüz - Kitap

02:58


Tür: Romantik
Goodreads Puanı: 4.37 (40.831oy)
Orijinal Adı: Making Faces
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çeviri: Arzu Altınanıt
Basım Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 376


Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young’a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar…

Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikayesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikayesi... Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin’i...
 
*
"Kitaplar olmak istediğin kişi olmanı, bir süre kendinden kaçmanı sağlıyor."

''Asla sevilmek istediğin biçimde sevilmeyeceğin gerçeğini kabullenmek zor.''



Tek başımayım,
Ama hala biriyim.
Her şeyi yapamam,
Ama hala bir şeyler yapabilirim,
Ve her şeyi yapamadığım için,
Geri çevirmeyeceğim yapabildiğim şeyleri.

Ama yanlış bi'şeyler varmış gibi geliyordu, sanki en sevdiğiniz tişörtünüzü ters giymişsiniz gibi...Hala sizin tişörtünüzdü,hala bilindikti ama her şey tersyüz olmuştu.
*
:"Çünkü benim düşüncelerim sizin düşünceleriniz değil; sizin yolunuz da benim yolum değil." diyor tanrı."Çünkü gökyüzü nasıl yeryüzünden yüksek ise yollarım da sizin yollarınızdan, düşüncelerim de düşüncelerinizden yüksektir."
*
Başta klişe bir aşk kitabı sandım.(Bu arka kapakları kim yazıyor Allah aşkına?!)Ancak gerçekten de adı gibi tersyüz oldu.Beni de şekilden şekile soktu.

Favorim Fern''in kuzeniydi.Kitabı sıradanlıktan kurtaran biraz da bu karakterdi.Hatta benim için her şey onun üstünde dönüyordu.Her karakterimizin kendince dertleri  olsa da Bailey kendime en yakın hissettiğimdi.

Genel olarak baktığımda üzücü bir havası vardı.Beni mutlu eden bir hikaye değildi pek.Ama siz  belki bazı sahneleri sevebilirsiniz bilemiyorum.
Bitirdiğinizde gerçekten boş boş bakmama sebep olacak bir kitaptı.Tüylerimi diken diken etti.
SPOILER OLABİLİİİR
Eleştireceğim tek bir kısım vardı o da Fern her üzüldüğünde kendini Ambrose'un kollarına atıyordu.Geçmişinden yola çıkarak söylüyorum ki kendisini hep utangaç bir karakter olarak görmüştüm.Biraz tuhafıma gitmişti.Yaşadığı acı çok büyüktü.O anda Ambrose'a koşması pek gerçekçi olmamıştı bence.
Yine de puan kıracağım bir şey değil bu.
Okuyun okutturun ♥



Sanırım her şeyi anlamıyoruz ve anlamayacağız demek. Belkide niçinlerin cevabı burada değil. Cevapları olmadığı için değil; cevapları bilsek bile anlamayacağımız için.


You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe