Finding Dory - Film

11:49

Kayıp Balık Nemo,çocukken korsancıdan CD'sini alıp da izlediğim filmlerden biriydi.Yıllar sonra Finding Dory'i çıkarmaları yerinde oldu.Seri devamından çok bir spin-offa benziyor kendisi.


Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi Tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü'ne gider.
Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot "Hank", eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir Beluga balinası "Bailey" ve miyop bir balina köpekbalığı olan "Destiny"'dir. 
Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

Yönetmenliğini Stanton’ın (Kayıp Balık Nemo,Vol.i) ve yardımcı yönetmenliğini Angus MacLane’in (Oyuncak Hikayesi Baş Belasına Karşı) yaptığı filmin baş yapımcısı ise John Lasseter. Film müzikleri ise ünlü besteci Thomas Newman'a (Casuslar Köprüsü,Vol-i, Kayıp Balık Nemo Nemo) ait.

Filmin seslendirme kadrosu oldukça geniş. Ellen DeGeneres ve Albert Brooks sevilen balık Dori ve Marlin olarak karşımıza çıkıyor. Ed O’Neill yedi kollu Hank’i seslendirirken Kaitlin Olson balina köpekbalığı Destiny’yi ve Ty Burrell de beluga balinası Bailey’i seslendiriyor. Dori’nin ebeveynleri Charlie ve Jenny’yi de Eugene Levy ve Diane Keaton seslendiriyor. 12 yaşındaki Hayden Rolence da (“Beta Persei”) Nemo’yu seslendiriyor.

Kaynak :www.beyazperde.com
dünyanın en tatlı şeyi
Seslendirenlerde yine orijinal seçimlere bakıyoruz ancak seküzyüzüncü kez söylüyorum ki: Türkiye versiyonunda da seslendirmenler  harika.

Ellen Degeneres - Ellen,American Idol

Ty Burrell - Modern Family,The Incredible Hulk,Muppets Aranıyor

Ed O'Neill - Modern Family,Wreck It Ralph,Ralh Breaks The Internet

Albert Brooks - Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Diane Keaton - Baba/II/III

Eugene Levy - Amerikan Pastası/Buluşma/2/Düğün/Aşk Kitabı/Bando Kampı/Beta Evi/Çıplak Yol,Orman Çetesi,New York Minute,Astro Boy,Müzede Bir Gece 2

Andrew Stanton - Wall-e,Toy Story serisi,Hogn Carter İki Dünya Arasında,Sevimli Canavarlar serisi,Bir Böceğin Yaşamı,UP,İyi Bi Dinozor,Cars,The Incredibles,Brave


Süperdi.Dory'nin masumluğu,saflığı o kadar güzeldi ve üzücüydü ki kalbim oyun hamuru gibi oldu.Zaten Nemo'da da bir hüzün vardı.Animasyonların sadece çocuklar için olmadığını tekrar kanıtladı.Size filmle ilgili ilginç bir gerçek:
(Pixar hayranı konuşuyor,konuş Pixar hayranı:)
Filmde deniz modellemesi o kadar gerçekçi olmuş ki animasyon havasını bozmamak için bu gerçekçiliği azaltmışlar.


“I suffer from short term remembery loss”

If you want English translation add comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com




You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe