Oyun

03:53

 


Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 3.58 (2151 oy)
Yayınevi: Pegasus
Yayınlanma Yılı: 2010
Sayfa Sayısı: 298
Orijinal Adı: Das Spiel
" İnsan geçmişi öylece arkada bırakamıyordu, kapıyı ardından çekemiyordu. Çünkü bir zaman sonra kader geri dönüyor ve tüm gücüyle onu iterek açıyordu. "


Gizemli.
Efsane dolu.
Ve asla sırrını açmıyor.
Hiç kimseye...

Grace Koleji'nin yeni öğrencileri okula girişlerini kayıkhanedeki harika bir partiyle kutlarlar. Ama Julia ve arkadaşları çok geçmeden Kanada dağlarının ortasındaki ıssız vadide bir şeylerin ters gittiğini fark eder. Kolejin çevresinde neden fazlaca yasak tabelası vardır? Ve koleji Google Earth'da bulmak neden olanaksızdır?

Julia'nın kardeşi Robert bir kızın Mirror gölüne atlayıp girdap tarafından dibe çekildiğini görünce olaylar gelişir. Ama kimse ona inanmaz - Julia bile. Geçmişin karanlık gölgelerini sonsuza dek ardında bıraktığını sanırken onların vadide tekrar su üstüne çıkacağından henüz habersizdir.
(Tanıtım Bülteninden)

"Yap ya da yapma! Denemek yok."

Güzeldi. Yazar merak duygusunu sürekli canlı tutu. Oyun’a gerilim diyebiliriz ancak kolej ortamında geçmesi nedense bu gerilimi zayıflatıyor benim nezdimde. Planlı bir cinayet merkezdeydi. Karakterler bu cinayeti çözme çabasına girdiler ve ipuçları takip ederek bir şeyler yapmaya çalıştılar. Bu ipuçlar okuyucunun göz önünde değil o yüzden okur kişinin katil hakkında bir fikir yürütmesi imkansız kılınıyor. Mekandan bahsetmek gerekirse kolej ve kampüs ortamı,karanlık,ıssız simsiyah bir yerdi kafamda.Sanırım Vadi serisi basılmayacak ama İngilizce,Almanca bir şekilde okuyup devam etmeye çalışacağım. Başka bir yayınevine geçse daha iyi olur tabii. Gerilim ve cinayet okumak isteyenler için alanında yarışabilecek bir kitap değil ama çerezlik bir cinayet öyküsü (bu da bir zevk tabii) ararsanız öneririm. Zaten bir seri olduğundan karakterlerin sağlam tasarlandığını düşünüyorum.

"İnsanlar kötü; mekanlar değil..!"
-
" Belki, aşk yalan söylediğini bildiği halde yine de diğerine güvenmektir. "
-
" Omuzlarında sanki görünmez bir yükün durduğu, havanın düşündüğünden de ağırlaştığı hissini bilir misin ? "
-
" Şimdiki zaman öylesine saçmadır ki, geçmiş ansızın başka gözlerle görülür. "

"Manzarayı herkes çeker, ama her şey ayrıntılarda gizlidir."

Görüşmek üzere!



If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için kcecem@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe