Tükeniş Kulübü

08:26


                                             

Tür: Korku/Gerilim
Goodreads Puanı: 3.56 (334 oy)
Yayınevi: April
Yayınlanma Yılı: 2010
Sayfa Sayısı: 352
Orijinal Adı: The Extinction Club
"Kafamdaki kablolar dolaşık doğmuşum, o kadar."

“Dünya aslında bu işte.
Kocaman bir tükeniş mekanı, öldükten sonra üye olunan bir tükeniş kulübü.”

Laurentia ormanlarında hava, su ve toprak buz tutmuş.
Yalnızca ateyazaş canlı. İntikam için yanıyor.

Sonsuz hata yapma kapasitesiyle tanınan mirasyedi Nile Nightingale.
Geçmişinde biriktirdiği ne çok şey var! Fiyaskoyla sonuçlanan bir aşk hikayesi. Çocuk kaçırma. Trafik cezaları, dolandırma. Ve bir türlü bırakamadığı içki… Alkol bağımlılığından kurtulmak, hayatını temize çekmek için Quebec yakınlarında bir kasabaya yerleşti. Terk edilmiş kilisenin yakınlarında bulduğu çuvalla hayatı değişmek üzere.

Henüz yalnızca on dört yaşında. O da geçmişine fena olaylar sığdırmadı.
Evde eğitilmiş bir dâhi Celeste. Tek akrabası müthiş bir matematikçi olan büyükannesiydi. Artık o da yanında değil. Bir gece dövüldü, bir çuvala konuldu, bataklığa atıldı.

İki yaralı ruhun yolları Tanrı’nın bile unuttuğu kasabada kesişiyor. Tükeniş Kulübü’nün doğal üyeleri için yeni bir hayat başlıyor. Soluk soluğa yaşanacak hesaplaşmanın arifesindeyiz. Kanada’dan Çin’e uzanan yasa dışı avcılığın, uluslararası bir çetenin gazabının, birbirini iyileştirmek kaderinde olanların hikayesi bu.

Kült roman Sinestezya’nın yazarı, Commonwealth ödüllü Jeffrey Moore’dan gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış heyecan ve gerilim yüklü, derinlikli bir macera.

"Dışarıda yaşayın! Çamların, yıldızların altında yatın!"

Tükeniş Kulübü benim sevdiğim kitaplardan biri oldu ve içerisindeki o karşılaşma bana Stranger Things'deki Eleven ve Hopper'ın ilişkisini hatırlattı.Tabii işler sonra değişti. Ama masum ve tatlı duyguların hakim olduğunu düşünüyorum. Başlarda bir gerilim okuyormuş gibi hissediyorsunuz ki bu güzeldi.Sonrasında atmosfer aydınlanıyor.Her şey zihninizde oluşuyor. Betimlemeler güzel.Yazar başarılı bir şekilde okuyucuya aktarmış.İçerisine güzel, değişik bilgiler serpiştirilmiş. Kitabın ismi de oldukça yaratıcı ve anlamlı bence.Jeffrey'nin iyi bir kalemi olduğunu Sinestezya'dan biliyordum ama bu kitap Sinestezya'dan kat kat daha iyiydi.Bitirince gerçekten kalbinizde sıcaklık bırakacak bir kitaptı. Tek bir kusurdan bahsetmem gerekirse- o da çok büyük bir kusur değil ama- biraz yavaş tempolu olmasıydı.Onun dışında gayet iyi, tavsiye ederim.
"Beyaz yalanlar, derdi babam, daha koyularını getirir."
-
"Avcılar, tıpkı su gibi, en zayıf direnişi ararlar. Hayvanlara zarar vermek kolaydır."
-
"Dünya'mızın canına okumamız on bin yılımızı almıştı ama biz gittikten sonra doğanın intikamını alışı, beton ormanlarını gerçek ormana çevirmesi en fazla iki yüz yıl sürecekti."
-
"Hayvanlar zalim değildir. Zevk için işkence yapmazlar."


"
Hayatımın yer israfından, oksijen solumaktan, ürün tüketip çöp üretmekten öteye geçtiğini hissedebilmek istiyorum."

Görüşmek üzere!



If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için kcecem@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe