Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu

02:55

 

Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 3.68 (382oy)
Yayınevi: Ren
Yayınlanma Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 285
Orijinal Adı: Valerian and The City of a Thousand Planets
-
“Neden bir kere de mantığınla değil, kalbinle konuşmuyorsun?”

28. yüzyılda Valerian ve Laureline, insanların yerleşim alanlarına uygulanacak emirleri taşıyan bir operasyon biriminde görevlidirler. Savunma Bakanlığı'nın emriyle ikili, etkileyici bir şehir olan Alpha'ya görevlendirilirler. Alpha, evrendeki pek çok farklı türün bilgi, deneyim ve kültürlerini paylaşmak için yüzyıllardır bir araya geldiği bir şehirdir.

Fakat şehrin merkezinde bir gizem vardır; karanlık bir güç bu şehrin huzur dolu ortamını tehdit etmektedir. Valerian ve Laureline'nin görevi bu güç aktif olup Alpha'yı ele geçirmeden önce hem şehri hem de tüm evrenin geleceğini kurtarmaktır.


“Senin suçun bağlanmaktan korkman!”


Kendisi filmden uyarlama olduğu için edebi açıdan çok beslendiğimi söyleyemeyeceğim.Yine de beklediğimden daha iyiydi.Film izliyor gibi hissediyordunuz doğal olarak.Heyecanlı ve sağlam bir olay örgüsüyle ilerliyor.Komik yerleri de vardı.Ben uzaylı-yaratık okumayı pek sevmiyorum bu yüzden çok sevdiğim bir kitap olmadı ama kitabın bir suçu yok.Filminde Rihanna’nın oynadığını biliyordum ama izlememiştim.Kitapta kimin Rihanna olduğunu hemen anladım.(Belki de tek esmer karakter oydu çok hatırlamıyorum) ve o karakteri bayağı sevmiştim.Belki bir gün filmini de izlerim.Filmi izlemediyseniz okunabilir.
“Doğum günüm.”
Olabilecek. En kötü. Şey."

--

"<Bizim oralarda hayat ölümden daha acıdır."

--

"Bir anda kendimizi savunmasız hissederiz," dedi adeta fısıldarcasına, "Savunmasız. Ve kendimize bir daha asla aşık olmayacağımızı söyleriz. Çünkü zayıf olmaktan korkarız. Ama aslında durum bunun tam tersidir."
... "Aşk seni güçlendirir, çünkü başka birine kendine güvendiğinden daha fazla güvenmeyi öğrenmek zorunda kalırsın."

--

"Bir zamanlar dünya dışı yaşam fikrine dudak büken insanlık, sadece bir ırkla değil, onlarcasıyla muhatap olmuş ve kapılarını binlercesine açmıştı."


"Bazen bir şeyin senin için ne kadar değerli olduğunu anlaman için önce onu kaybetmen gerekir."


Görüşmek üzere!



If you want English translation, add a comment.

For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için kcecem@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe