Sadece Bir Gün - Kitap

01:56


Kendisi arkadaşımdan ödünç alıp okuduğum bir kitaptı yoksa para ödeyebileceğim bir konuya sahip değildi.
Bakalım fikrim değişmiş mi?
Tür: Romantik
Goodreads Puanı: 4.03 (2156 oy)
Orijinal Adı: Just One Day
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Müge Kocaman Çelik
Basım Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 416

Bazen bulunmak için kaybolmak gerekir (Kağıttan Kentler detected)

Allyson Healey'nin hayatı da tıpkı bavulu gibidir; hazır, planlı, düzenli. Lise mezuniyetinden sonra çıktığı üç haftalık Avrupa turunun son gününde Willem'le tanışır. Özgür ruhlu, gezgin bir aktör olan Willem, Allyson'dan çok farklı bir hayat sürmektedir ve ondan planlarını iptal edip kendisiyle birlikte Paris'e gelmesini teklif ettiğinde Allyson bu teklife karşı koyamaz. Böylece tehlike, romantizm ve özgürlükle geçecek bir gün başlar: Allyson'ın hayatını tamamen değiştirecek yirmi dört saat.

Aşk, kalp kırıklıkları, yolculuk, kendini bulma ve hayatın karşımıza çıkardığı tesadüfler üzerine kurulu Sadece Bir Gün, bazen hiç beklenmedik anda açılan bir kapının hayatımızı değiştirdiğini ve aradığımız kişilerin aslında çok yakınımızda olduğunu gösteriyor...

"Forman tesadüflerin bizi ne kadar çabuk değiştirebileceğini çok iyi anlatıyor."
-New York Times Book Review-

"Romantik okurlar bu hikâyeye bayılacak; içinde her şey var: gerçek aşk, Paris, Shakespeare ve evet, 'bir günde her şey olabilir' fikri."
-Booklist-
(Tanıtım Bülteninden)




"Ama ya Shakespeare ve Hamlet sorunu yanlış algılamışsa..? Ya asıl mesele, olman ya da olmaman değil de nasıl olduğunsa..?"



Bence her an her şey olabilir ama kendimizi onun önüne atmadığımız sürece hayatı elimizden kaçırabiliriz. Seyahat etmek de kendini hayatın önüne atmaktır. Bazen işler ters gider ama bazen... bazen öyle olmaz...


"Bir gün içinde doğardık. Bir gün içinde ölürdük. Bir gün içinde değişebilirdik. Ve bir gün içinde aşık olabilirdik. Ve bir gün içinde her şey olabilirdi . "


Çünkü bu imkansızdı. Bunun olma ihtimali bir iğne fabrikasında tek bir iğneyi bulma ihtimalinden daha düşüktü. Evrendeki yalnız bir yıldızı bulma ihtimalinden daha düşüktü. Aşık olabileceğin milyarlarca insan arasında o özel kişiyi bulma ihtimalinden bile daha düşüktü.

--------

Evet,fikrim değişti.Gerçekten bu kadar seveceğimi düşünmemiştim.Bazı yazarlar var ki muhteşem konulardan,kurgulardan bir şey çıkaramaz,size zevk vermez.Bazıları ise tek bir kavramdan sayfalar yazar ve sizi içine çeker.Daha önce hiç Gayle Forman okumadım ancak üstün bir yeteneği olduğu aşikar.

Paris eskiden aşık olduğum bir şehirdi ne oldu da fikrim değişti bilemiyorum ama şu senelerde ilgim azalmıştı.İşte gönlümdeki Paris aşkını yeniden kabartan bu kitap oldu.

İçimi ısıtan,gülümseten çok tatlı bir hikayeydi.Eleştirilecek bir nokta olsa o da sonu olurdu.Ben de ''Lanet olsun bu nasıl bir son?" diye diye araştırmalarım sonucu devam kitabının olduğunu öğrendim.Hatta ek bir kitap bile yazılmış.


Allyson'la birlikte siz de o sokaklardan geçmiş kadar oluyorsunuz.
Bu yüzden hepinize öneriyorum.İkinci kitapta buluşmak üzere dostlarım!

Sevmek için önce aşık olmak gerekir ama neticede sevmek aşık olmaktan farklıdır.
*




Keşke bu kadar güzel fotoğraflar çekebilsem!








You Might Also Like

4 comments

  1. Merhaba blogunu yeni keşfettim ve yazılarını dikkatle incelemeye başladım. Kitap yorumun da çok güzel olmuş fakat benim hoşlandığım bir türe benzemiyor.
    http://daedmier.blogspot.com.tr/
    Seni benim bloguma da bekliyorum mutlaka.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmışsınız severek okudum. Etkinlikten geliyorum, takipteyim, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe