Caraval

05:41

 

Tür: Fantastik
Goodreads Puanı: 3.96 (168971 oy)
Yayınlanma Yılı: 2017
Sayfa Sayısı:432
Orijinal Adı: Caraval

"Her zaman kazanacaklarından ziyade kaybedeceklerine mi odaklanırsın? Bazı şeyler, bedeli ne olursa olsun, peşinden koşulmaya değer."


Caraval’a hoş geldiniz! Burada duyduğunuz ya da gördüğünüz hiçbir şey gerçekle karşılaştırılamaz. Bu yalnızca bir oyun ya da gösteriden çok daha fazlası. Caraval, bu dünyada bulabileceğiniz, sihre en yakın şey. Çocukken Scarlett, büyükannesinin anlattığı Caraval’ın sihirli öykülerine inanırdı ama büyüdükçe, o masalları ardında bıraktı. Yine de annesi kendisini ve kız kardeşi Tella’yı terkedip, onları zalim babasıyla bıraktığında, Caraval Ustası Legend’a mektuplar yazarak onu ve sanatkârlarını adalarına çağırdı ama bir türlü cevap alamadı. Ta ki yedi yıl sonra, düğün gününden çok kısa süre önce, Legend’dan bir davetiye alana kadar. Özgürlük. Seçenekler. Mucize. Sihir. Caraval’daki oyuna katılır ve tek dilek hakkını kazanabilirse belki de bunların hepsine sahip olabilirdi. Ama korkuyordu Stella. Caraval hayal mi, gerçek mi?

"Dünyanın ne denli korkulacak bir yer olabileceğini unutuyor gibiydi ayrıca."
-
"Böylesi daha iyi, kardeşim. Hayatta güvende kalmaktan çok daha fazlası var."
-
"Onu sevmenin karanlığa âşık olmak gibi hissettireceğini düşündüğünü hatırladı. Ama şimdi, onu yıldızlı bir geceye benzetiyordu: kadim karanlığın değişmez, görkemli rehberleri olan takımyıldızlar daima oradaydı."
-
"İnsanlar karanlıkta yaptıkları kötü şeylerin hiçbirini kimsenin görmediğini sanıyor. Kalkıştıkları pis işleri ya da oyunun bir parçası olarak söyledikleri yalanları. Caraval gece gerçekleşiyor çünkü izlemeyi ve insanların hiçbir sonucu olmayacağını sandıklarında neler yaptıklarını görmeyi seviyorsun."
Kitabı okurken ilk yarısında “eh meh” yaptım ancak sonra olaylar öyle hızlı gelişti ki çok sevdim. Şaşırtıcı ,akıcı ve aksiyon doluydu. Scarlett’in kardeşiyle bağı çok hoşuma gitti. Ne yalan söyleyeyim filmi olsa izlenirdi. Caraval tam benim sevdiğim gibi sihirli,neyin gerçek neyin hayal olduğunu bilemeyeceğiniz masalsı bir yer.Keza karakterler de öyle. Hepsini çok sevdim.Acaba ben de Caraval’da bulunmak ister miyim diye sordum kendi kendime ama bir cevap veremedim.Son olarak serinin devamında daha duygusal sahneler göreceğimizi düşünüyorum. Tavsiye ederim,devam etmeyi dört gözle beklediğim seriler arasına girdi.Siz de sihri seviyorsanız mutlaka okumalısınız.
-
"Umut çok güçlüdür. Kimileri onun farklı türden bir sihir olduğunu söyler. Tarifi de bırakması da zordur. Ama fazlası da gerekmez."

"Korkusunun kendisini zayıflatmasından, ağlamaktan ve izlemekten başka hiçbir şey yapamayıncaya dek kemiklerindeki tüm etleri yiyip bitirmesinden bıkmıştı artık."


"Gerçekleşen düşler güzel olabilir ama kişi uyanmadığı takdirde o düş, kabusa da dönüşebilir."

Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com



You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe