Sana Söyleyemediğim Her Şey

04:52

 

Tür: Dünya Roman
Goodreads Puanı: 3.86 (370902 oy)
Yayınlanma Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 336
Orijinal Adı: Everything I Never Told You
"İçinizden gülümsemek gelmiyor mu? O zaman ne olacak peki? Kendinizi gülümsemeye zorlayın. Mutluymuşsunuz gibi davranın. Bu sizi mutlu olmaya meyilli yapacaktır."
Lydia öldü. Ama henüz kimse bilmiyor... Böyle başlıyor bu hikâye. Lydia'nın kahvaltıya inmediği o mayıs sabahında. Lee ailesi; pişmanlıkları ve kırgınlıkları, ihanetleri ve güvensizlikleri, söyledikleri ve söylemedikleriyle mutfak masasında beklerken. Sonrası, adına mutluluk dediğimiz denge oyunu ve bizi bir arada tutan sırlar üzerine başka bir hikâye...

Yayınlandığı günden bu yana, okurların ve eleştirmenlerin övgüyle karşıladığı Sana Söyleyemediğim Her Şey, her sayfası küçük sürprizlerle dolu, etkileyici, özel bir roman.

Hayranlık uyandıran bu kitapla ilgili tek endişem, bundan sonra okurun beklentisinin çok daha fazla yükselmesi. Derin, dokunaklı ve hassas bir metin.
-Chris Schluep-

Başarılı bir ilk roman, aynı zamanda yürek burkan bir hikâye... Celeste Ng, hünerli bir şekilde ipleri elinde tutmayı başarıyor. Çokkuşaklı bu roman, bir ailenin bütün sırlarına ışık tutan son derece ilgi çekici ve ustaca bir eser.
-Los Angeles Times-

Sürükleyici bir gizem ve farklı ırklardan gelen bir aile üzerine etkileyici bir inceleme. Tartışma yaratacak bir ilk roman. -Entertainment Weekly-

Zekice yazılmış, duygusal bir ilk roman. Ng, asimilasyon temasını duygusallıkla ve gitgide artan bir gerilimle, birbirinin içine geçmiş bir masal gibi işlemeyi başarmış.
-O Magazine

Eğer bu romanı okumadıysanız, şimdiye dek iyi bir Amerikan kurgusuyla karşılaşmadınız demektir.
-The New York Times Book Review-

"
Ve bazen de koridorun diğer ucundaki kızın, eczacının, kasiyer çocuğun seni izlediğini fark ediyor ve bakışlarında kendi yansımanın görüyordun: Aykırı.
Anında göze batıyordun. Kendine dışarıdan baksan, kendini başkalarının gözünden görsen, herşey bir anda aklına geliyordu..."
-
"İstemediğin sürece asla gülümseme."
-
"Kurabiye kavanozunda daima kurabiye olacak, yazıyordu. Sıcak bir yuvanın bundan daha mutlu bir sembolü olabilir mi?"
-
"O akşamüstü saatlerinde, James hiç olmadığı kadar rahat görünürdü ve Marilyn, ona bu şekilde hissettiren tek şeyin kendisi olmasından keyif duyardı."


Bu kitabı başta romantik bir kitap sanmıştım ama neredeyse hiç alakası yoktu ve aile problemlerinden bahsediyordu. Gerektiği ilginin çok çok azını görüyor bence Sana Söyleyemediğim Her Şey. Kurgusu çok güzel, çok kalp kırıcı ve okuyucuyu bile bir pişmanlık duygusuyla dolduruyor okurken. İnsana duygusal olarak bir şeyler katabileceğini düşünüyor ve şiddetle tavsiye ediyorum.
"İnsanlar daha seni tanımadan nasıl biri olduğuna karar vermiş oluyorlar."
-
"Farkındaydı. Hayatta, gelecek dışında gidilecek bir yer yoktu."
-
"Karanlık sessiz, yorgan kadar kalındı. Bu hisse sarındı."
"Bir şeyi değerli kılan nedir? Onu kaybetmek ve bulmaktır."

"“Mesela senin bana yaptığın gibi. İnsanlar seninle ilgili her şeyi bildiğini sanıyorlar. Halbuki sen asla onların sandığı gibi biri değilsin.”
"İnsan zaten hayatta asla istediğini elde edemezdi. Tek yapabildiği onsuz da idare etmeyi öğrenmekti."

Görüşmek üzere!


If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com
Reklam ve işbirlikleri için : kcecem@gmail.com





You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe