Açlık Oyunları Dünyası

02:16

 


Tür: Sinema
Goodreads Puanı: 4.43 (17849 oy)
Yayınlanma Yılı: 2009
Sayfa Sayısı:389
Orijinal Adı: The World of the Hunger Games


"Capitol halkı aslında acımasız değildir. Cahil ve sığdırlar ve mıntıkalarda hayatın nasıl olduğundan çok azı haberdardır. Sormak akıllarına bile gelmez."
Panem'e Hoş Geldiniz: Açlık Oyunları Dünyası

Bu renkli resimli kitapla Panem'in kapılarını aralıyorsunuz. Suzanne Collins'in yarattığı ve şimdi beyaz perdeye taşınan görkemli dünya, filmden alınan büyüleyici fotoğraflarla zenginleştirilerek bu kitapla birlikte görsel bir şölene dönüşüyor. İçerisinde Açlık Oyunları filminde rol alan oyuncuları, Katniss Everdeen'in hayatını barındıran bu eserde Açlık Oyunları'nın ruhunu bulacaksınız. Tüm bunların yanı sıra kitabın sonunda Suzanne Collins'in hazırladığı bir Açlık Oyunları Sözlüğü var. İster Açlık Oyunları serisinin hayranı olun, ister filmin etkisinden kurtulamayan bir izleyici, bu rehbere bayılacaksınız.

"Eğer izleyici olmazsa, gladyatör oyunu da olmaz. İzleyici, olmazsa olmaz bir rakiptir."
-
"Seneca, sence neden bir galibimiz var? Tek istediğimiz, mıntıkaları rahatsız etmek olsaydı, yirmi dördünü rastgele bir araya toplayıp bir seferde infaz etmez miydik? Umut. Korkudan daha güçlü olan tek şey, umuttur. Ama aynı zamanda hassas bir duygudur da. Kontrolden çıkabilir. Yangın gibi. Birazcık umut etkilidir. Cok fazla umut ise tehlikeli. Kıvılcım, kontrol altında tutulduğu sürece iyidir. "

Kitapyurdu indiriminden almış olduğum bu kitabı bence okuması oldukça keyifliydi. Ancak seriyi çok sevmeyenler için gereksiz bir kitap. Okuması 10 dakika sürüyor ve çoğunlukla resimlerden oluşuyor. Baskısı çok kaliteli. Seriden bazı alıntılara yer vermişler. Bence para kazanmak amacıyla hazırlanmış ancak koleksiyonerler için sahip olması hoş. Yine de etiket fiyatını vermezdim,onlar da bilip indirime koyuyorlar yoksa Pegasus’ta böyle bir fiyat mümkün değil. Sonuç olarak büyük ihtimalle Açlık Oyunları’nı okuyup da Açlık Oyunları Dünyası’nı satın alıp,okumak isteyen,hatta bu yorumla karşılaşıp da yorumu okuyan sayısı oldukça az olacaktır.



Görüşmek üzere!

If you want an English translation of this article, add a comment.
For advertisement in my blog please mail kcecem@gmail.com



You Might Also Like

0 comments

çok tıklanan postlarım

Subscribe

Bumerang - Yazarkafe